Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • El descalçament de la via pel fort onatge deixa sense servei el tram entre Pineda de Mar i Malgrat de Mar
  • Tècnics d'ADIF treballen per resoldre la incidència però no saben quan es podrà restablir la circulació
  • Renfe ha habilitat un servei de transport alternatiu per carretera entre Arenys de Mar i Blanes

La concentració d'aquest diumenge al centre de Barcelona ha estat l'última que està prevista en l'actual format. Però la comunitat ucraïnesa se seguirà mobilitzant per denunciar l'agressió russa a Ucraïna. No volen, sobretot, que caigui en l'oblit el patiment de milions de persones desplaçades del seu lloc d'origen i la devastació causada per l'ofensiva ordenada pel president rus Putin.

Interrompuda la circulació de trens entre Malgrat de Mar i Pineda de Mar, al Maresme, pel desgast que el fort onatge ha provocat a la via. No poden circular els combois en ambdós sentits de la marxa i s'ha establert un servei alternatiu de bus entre Blanes i Pineda de Mar mentre els tècnics treballen per reparar la incidència.

Darrera manifestació avui a Barcelona contra la guerra a Ucraïna. Centenars de persones s'han tornat a concentrar a la Plaça Catalunya i asseguren que preparen altres accions en el futur per denunciar l'agressió russa.

L'encariment de l'energia fa que les empreses prenguin decision dràstiques. Des de canviar torns per aprofitar les franges amb un preu de la llum més econòmic fins a traslladar l'increment dels costos al consumidor final. Algunes, però, no han pogut evitar el tancament.

Primera festa eurovisiva abans del festival que es farà al maig a Torí. 1.300 eurofans de diverses nacionalitats han viscut a la Sala Apolo de la capital catalana una gala amb presència d'una vintena d'artistes del festival d'enguany, com Chanel, la representant espanyola, i també aspirants i guanyadors d'altres edicions.

La selecció espanyola s'imposa per 2 a 1 a Albània en un partit amistós a l'estadi de Cornellà-Prat. Feia 18 anys que Espanya no jugava un partit a Catalunya.

Enguany es compleixen 100 anys del naixement del pintor, escriptor i cineasta italià Pier Paolo Pasolini. El seu compromís social va agitar l'Europa de la segona meitat del segle XX. Coincidint amb aquesta efemèride, l'escriptor Miguel Dalmau publica el llibre 'Pasolini, el último profeta', un assaig que aprofundeix en el pensament d'una de les figures més carismàtiques del neorealisme.

El Port de Barcelona celebra l'acord entre el Ministeri de Transports i el Comité Nacional de Transport per Carretera per poder desencallar el conflicte amb els transportistes. La instal·lació confia que en els propers dies la situació s'anirà normalitzant i la distribució de mercaderies tornarà al ritme habitual. Tot i això, la plataforma que va iniciar les protestes ha rebutjat les ajudes pactades i manté el calendari de mobilitzacions.

En el Dia Mundial del Clima és bo parar-se a reflexionar sobre com queden els compromisos adquirits a nivell local i global per reduir les emissions de gasos contaminants que estan escalfant el planeta. Si volem mantenir paratges idílics i l'equilibri dels ecosistemes naturals s'ha d'evitar que altres prioritats passin per davant dels acord assolits a la cimera de Glasgow per lluitar contra el vanci climàtic.

  • Els agricultors estan farts que la gran distribució abusi de la seva posició i colli massa els proveïdors
  • Unió de Pagesos assegura que la crisi actual del sector primari no té a veure només amb la guerra a Ucraïna

Els pagesos s'han manifestat arreu de Catalunya aquest dissabte per denunciar el que consideren un "abús de les distribuïdores" a l'hora de fixar els preus de compra dels aliments. Asseguren que se'ls paga per sota del cost de producció i que, per tant, estan "perdent diners per treballar". El sector acusa les distribuïdores de pagar en funció del preu màxim que fixen al supermercat i això obliga al pagès a vendre per una quantitat que no li permet cobrir les despeses, especialment en el cas de la llet.

Barcelona acull aquest dissabte la primera festa prèvia d'Eurovisió. La catalana Chanel és l'amfitriona d'un concert que reunirà a la sala Apolo una vintena d'artistes relacionats amb el festival, ja sigui aspirants a l'edició d'enguany com participants de certamens anteriors. Amb aquesta celebració el festival d'Eurovisió dona el tret de sortida a tot un seguit de festes que es faran a diferents indrets d'Europa com a preparació per la final, que serà el 14 de maig a Torí, a Itàlia.

El Govern defensa que l'acord dels grups parlamentaris per modificació de la llei de Política Lingüística és "un bon punt de partida". La portaveu, Patrícia Plaja, ha explicat els quatre "punts de consens" que ha tancat l'executiu durant la segona jornada de treball, que se celebra aquest dissabte al Palau de Pedralbes. L'executiu es mostra satisfet que la proposta avanci al Parlament. Així mateix, Plaja ha explicat que es preveuen noves reunions del Pacte Nacional per la Llengua durant "els propers dies".

Els socis del govern de la Generalitat s'emplacen a millorar la coordinació per treballar plegats en defensa del català. L'executiu també celebra l'acord tècnic per bastir la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. Tots els consellers i conselleres han participat al Palau de Pedralbes en una jornada de treball per tractar les conseqüències que té per Catalunya la guerra d'Ucraïna.

El Port de Barcelona continua ple de mercaderies i no es preveu gaire moviment fins dilluns després que el ministeri i la gran patronal dels transportistes han arribat a un acord per desconvocar les mobilitzacions. Tot i això, la plataforma que va iniciar la protesta manté les aturades durant els propers dies perquè considera que el pacte per abaratir el combustible no resol els problemes del sector.

La setmana vinent es coneixeran les mesures que el govern espanyol proposa per limitar el preu de l'electricitat. Arribaran després que la Unió Europea ha acceptat autoritzar que Espanya i Portugal facin canvis a la normativa de manera excepcional, en considerar la Península Ibèrica com una "illa energètica".

Avui, Dia Mundial del Clima, les renovables es reivindiquen com a alternativa per lluitar contra l'encariment de la llum i el gas, i com a única solució per evitar l'escalfament global.

La selecció espanyola masculina de futbol torna a jugar un partit a Barcelona 18 anys després. El rival a l'estadi de Cornellà-Prat serà Albània.

La plataforma que ha convocat les protestes dels transportistes s’ha reunit amb la ministra de Transports. Han insistit en les seves reinvindicacions i han sortit sense acord. Les protestes continuaran.

L'acord entre Govern i el CNTC inclou una rebaixa de 20 cèntims per litre de combustible fins al 30 de juny. Suposarà una rebaixa de 700 euros mensuals per camió. A Brussel·les continuen les reunions dels líders occidentals per mirar de posar límits als preus de l'energia.

Acord entre Catalunya i Aragó sobre les seus de la candidatura dels Jocs d'hivern. Ara, n’ultimen els detalls.

El Departament d'Educació ha comunicat aquest migdia al TSJC els canvis legislatius que ha impulsat. El mateix dia que acaba el termini per executar la sentència del 25% del castellà a les escoles.

Continuen les aturades d'una part dels transportistes tot i l'acord tancat pel Govern de Pedro Sánchez de matinada amb les principals patronals del sector. Troben insuficient el paquet de mesures que preveu, entre d'altres, descomptes de 20 cèntims per litre de combustible.

Educació ja ha comunicat al TSJC que castellà i català estaran contemplats en els projectes lingüístics de les escoles. Una qüestió que ha provocat el rebuig del món educatiu i ha desencadenat l'enèsim xoc entre dels socis de Govern.

L’últim temporal marítim torna a deixar sense sorra moltes platges del Maresme. Detingudes 7 persones d'un grup criminal que concertava matrimonis amb ciutadans extracomunitaris per obtenir els papers. A partir de dilluns només es faran tests de covid als majors de 60 anys, a les persones vulnerables i als treballadors sanitaris i sociosanitaris.

'El Escarabajo Verde' de TVE enceta nova temporada amb la biografia de l'oceanògrafa Emma Bardán. El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guixols, el més antic de Catalunya, celebra 60 anys.