Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Causa del procés: el Suprem confirma que és competent per jutjar Junqueres i els exmembres del Govern

Primeres reaccions: Roger Torrent i Ada Colau critiquen l'acord entre PP i C's a Andalusia

Trànsit: hi haurà 30 dies de marge per aplicar la rebaixa de velocitat de 100 a 90 km/h

Tributs: la Generalitat assegura que l'Agència Tributària catalana funciona amb èxit

Reforç d'hivern: Jeison Murillo ja és vesteix de blaugrana i arriba convençut de les seves possibilitats

Els mossos d'esquadra investiguen un home, de nacionalitat marroquina i conductor d'autocar, perquè se sospita que tindria la intenció d'atemptar per Nadal a la rambla de Barcelona. De moment es manté el nivell d'alerta terrorista en el 4 sobre 5 però s'ha incrementat la presència policial al centre de la ciutat.....

La conselleria d¡'Interior investigarà el Mosso d'Esquadra que divendres , durant les protestes per la reunió de ministres a Barcelona, va dir això a un guarda forestal.

En clau política, avui ha trascendit que la Generalitat va proposar al govern de Sánchez la creació d'una comissió de mediació per abordar la situació a Catalunya. El vicepresident Pere Aragonès ha explicat que el govern va reconèixer que existeix un problema i ara confia que, en la reunió del gener, Sánchez concreti una proposta./
Rull, Turull, Sánchez i Forn, tornen aquesta tarda a la presó de Lledoners, després que s'hagin recuperat de la vaga de fam a l'hospital de Terrassa

Dia de molta activitat a l'aeroport del Prat ...Avui opera 648 vols, amb un total de 120.000 places./ El que no pot faltar aquests dies a taula són els torrons i el cava./ Perquè almenys una nit com la d'avui les personse sense llar la visquin en companyia, la Fundació Arrels ha organitzat per aquesta nit un sopar per a 120 persones.

Aturada nadalenca a la Lliga.... a la que els equips catalans de primera hi arriben en situació diferent. El Girona manté una certa regularitat i de moment és novè.... L'Espanyol va arribar a ser líder al començament del campionat però ara ha caigut fins la 14ena posició. Al capdavant el Barça, que lidera en solitari la taula.

És el Cant de la Sibil·la, la peça medieval de taetre religiós que cada nit de Nadal s'escolta a moltes esglèssies de Catalunya, València i les Balears./ Una opció ben diferent és el Circ de Nadal, que cada any es fa a Girona. Coreografies de grup, acrobàcies, salts de corda i també pallassos, tot sobre una pista de gel

Les forces de seguretat investiguen un conductor d'autocar marroquí davant la sospita que volgés atemptar, per nadal, al centre de Barcelona. De moment es manté el nivell d'alerta terrorista en el 4 sobre 5 però sí que és evident l'increment de de la PRESÈNCIA POLICIAL, VANESA BENEDICTO.

En clau política, avui hem sabut que la Generalitat va proposar al govern de Sánchez la creació d'una comissió de mediació per abordar el problema polític a Catalunya. Aragonès ha explicat que el govern va reconèixer que existeix un problema i ara confia que en la reunió del gener Sánchez concreti una proposta./ Acabem de saber que Rull, Turull, Sánchez i Forn, tornen avui a la presó de Lledoners, després de recuperar-se de la vaga de fam a l'hospital de Terrassa./ La conselleria d'Interior investigarà el Mosso d'Esquadra que divendres , durant les protestes per la reunió de ministres a Barcelona, va dir això a un guarda forestal.

L'Ajuntament de Barcelona busca testimonis i imatges per esbrinar qué va passar just abans que un agent de la guardia urbana disparés a aquesta gossa, la Sota, la companya d'un jove que vivía al carrer.

Avui és un dels grans dies de l'any per a la retrobada. Són molts els que tornen a casa per passar les festes amb la família i molts ho fan en avió. Per això, l'aeroport del Prat és l'escenari d'aquestes primeres abraçades, com ens explica la Judit Huerta./ I si és nadal, el que no pot faltar són els torrons i brindar amb cava, dos sectors que viuen ara els dies més forts de l'any./ Doncs perquè al menys una nit, la d'avui, les persones sense llar la visquin acompanyats i amb un plat calent, la fundació arrels els organitza aquesta nit un sopar de nadal. Els preparatius els està seguint la Jacqueline Rodríguez.

És la felicitació de Nadal de l'Espanyol que, de moment, a la lliga ha anat d'un extrem a l'altre. Més regular, el Girona. I al capdavant el Barça que lidera en solitari la lliga./ I també demà, a les deu de la nit, s'emetrà el programa previ del Dakar on veurem molts dels pilots que correran a Perú a partir del 6 de gener./ Aquest cap de setmana el Club Natació Kallípolis, pioner de la natació sincronitzada a Espanya, ha celebrat els 50 anys de vida.

La 2 de televisió espanyola homenatja aquesta tarda el mític locutor Jose Luís Barcelona... Va ser el primer presentador de Televisió espanyola a Catalunya i el reportatge d'avui és el tret de sortida dels actes de celebració del 60 aniversari d'aquesta casa. El documental repassa la trajectòria de Barcelona des dels inicis a la ràdio i fins l'arribada a la televisió.

Fernando Aleu ha estat metge, neuròleg, perfumista i empresari d'èxit als Estats Units...Ara als 89 anys publica la seva primera novel·la: "El intercambio". Una obra que gira al voltant de l'intercanvi de presoners que es va fer al port de Barcelona a la Segona Guerra Mundial.

Alerta terrorista: reforç de la seguretat a la Rambla de Barcelona per la sospita que s'hi vulgui actuar de nou

Insults durant el 21D: s'investigarà el mosso que va dir "idiota" a un manifestant

Tornar a casa: l'Aeroport del Prat s'omple de persones que vénen a passar el Nadal en família

Àpats familiars: menjarem 2 milions de torrons artesans i comprarem més menjar preparat

Adéu al 2018: el Barça tanca l'any líder, el Girona no pateix i l'Espanyol va d'un extrem a l'altre

Pedro Sánchez trenca el silenci després de la reunió amb Quim Torra, dijous a Barcelona. En una entrevista a La Vanguardia, aposta per continuar amb el diàleg que, diu, sí dóna resultats, malgrat el soroll. I insta a Torra a fer un diàleg efectiu. La Generalitat respon exigint a Sánchez que es defineixi i tingui valentia, diuen, sense fer equilibris dins i fora del seu partit.

El president de la Generalitat no s'ha pronunciat sobre l'oferta de diàleg de Sánchez i agraeix, en nom de Carme Forcadell, el civisme de les mobilitzacions de divendres.

Plans de pensions, aportar capital a noves empreses i repassar la lletra petita dels productes financers; són algunes de les possibilitats del contribuent per desgravar impostos a la propera declaració de la renda. Amb aquestes opcions es pot arribar a estalviar fins a 4.600 euros l'any.

Som en època de molt consum. Les botigues obren avui però, cada cop, més catalans prefereixen comprar per internet. Els canals digitals van a l'alça. Els consumidors valoren les facilitats i les possibilitats de comparar preus i opinions.

Els regals estrella són les joguines. Experts recomanen, però, que els Reis i el Tió regalin amb mesura perquè els nens valorin i gaudeixin més. També, varietat: regals que els facin il·lusió, altres d'útils i, finalment, educatius i que potenciin la seva imaginació.

La Grossa de Nadal, el 3.347, ha deixat 140 milions d’euros a Catalunya, repartits en una quinzena de localitats. Les més afortunades, Barcelona i Sabadell, però també s’han endut un pessic Sant Pedor, La Seu, Cardedeu, Granollers, Pineda, Sant Feliu de Codines o Sant Quirze del Vallès. La majoria d’administracions han venut els dècims per finestreta.

El segon premi, el 21.015 ha deixat prop de 4 milions i mig d’euros a Catalunya. La major part, a Cubelles, on la propietària d’un club de dansa va fer participacions de 25 dècims que va comprar a Almansa, Albacete. I a Castellbisbal, l’administració número 1, ha repartit 1.250.000 euros.

El tercer premi també ha tocat Catalunya. El 4.211 ha arribat a una vintena de poblacions catalanes, sobretot, a les províncies de Barcelona i Girona.

L’endemà del 21D i de les protestes, algunes amb aldarulls, a Barcelona, per la presència del consell de ministres, el president de la Generalitat evita pronunciar-s’hi. El PSC destaca que els violents van ser minoritaris, mentre Ciutadans acusa Torra d’emparar-los.

Als esports, el Girona va signar un empat, anit, davant el Getafe, a Montilivi. I, avui, juguen Espanyol i Barça.

Vuit joves amb síndrome de down s'apunten a un taller de cinema. Aquest és el punt de partida de la pel·lícula "Down n'hi do", realitzada per l'actriu i directora Mireia Ros. Ens ho explica a l'entrevista d'avui.

Grups d'ecaputxats fora del perímetre de seguretat s'han enfrontat amb els Mossos, amb llençamentd'objectes contra els agents, han creuat contenidos o han intentant saltar les tanques. Drassanes ha estat el punt més conflictiu, on hi ha hagut càrregues policials. Fins ara hi ha set detencions. A primera hora els talls de trànsit provocats per protestes dels CDR han causat retencions de fins a 5 quilòmetres als accessos de Barcelona com a la C-58, a la ronda litoral i també a l'AP7 a La Jonquera i l'AP2 a Lleida. A l'aeroport del Prat alguns passatgers hi han fet nit per por a perdre l'avió.

Aquest matí Pedro Sánchez ha esmorzat amb l'alcaldessa de Barcelona. Una reunió d'una hora i escaig, que feia dies demanava Ada Colau i es va confirmar ahir durant el sopar.

Pel Girona una victòria davant el Getafe serviria per trencar la dinàmica de dues derrotes seguides i el fet d'haver sumat un punt dels ultims nou. El dubte a la porteria: Gorka o Bono. Guanyar també significaria millorar els 23 punts aconseguits amb Machín a aquestes alçades el curs passat.

Tensió a Barcelona: 7 detinguts en el enfrontaments entre manifestants i mossos a drassanes

Talls a la xarxa viària: Retencions a primera hora als accessos de Barcelona que s'han aixecat a mig matí

Trobada Sánchez-Colau: Aborden la regulació dels lloguers un dels temes que més preocupen l'ajuntament

Els 4 presos independentistes que estaven en vaga de fam a Lledoners seran traslladats aquesta tarda a l'Hospital Penintenciari deTerrassa per recuperar-se. Aquest matí han anunciat que abandonàven la protesta perquè consideren que ja s'havia donat visibilitat a la seva situació processal. Jordi Turull i Jordi Sànchez portaven 20 dies, i Josep Rull i Quim Forn 17.

La reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra s'ajorna una hora i començarà a les 7 al Palau de Pedralbes. Al final s'apunta una trobada a banda dels dos presidents i una de conjunta amb 2 ministres i 2 consellers. El contingut s'està acabant de perfilar i la Generalitat donaria per bo un acord amb Sánchez per parlar de manera fluida.

I en aquest contex, el conseller d'Interior ha anunciat avui la convocatòria de 750 noves places de mossos i de 250 de bombers. Miquel Buch ha reconegut que les plantilles estan per sota del que tocaria i que les noves places no dependran de si hi ha pressupostos o no....

JEISON MURILLO passarà aquesta tarda la revisió mèdica per incorporar-se al Barça. El central colombià, decit pel València, arriba coma solució d'emergència fins a final de temporada. La dissetena jornada de lliga l'obre demà el Girona davant del Celta. L'Espanyol avança a aquesta tarda el viatge a Madrid per jugar dissabte contra l'Atletico, per evitar problemes logístics..

Ben diferent és la proposta que fan des de la FURA DELS BAUS. La companyia teatral catalana pre-estrena avui a Martorell l'espectacle THAMOS, basat en l'obra de Mozart , "Thamos, rei d'Egipte".

Els 4 presos independentistes que estaven en vaga de fam han abandonat la protesta aquest matí. Consideren que ja han aconseguit els objectius pels quals la van iniciar. De cara a demà, els 9 polítics presos demanen concentracions massives al carrer però, sobretot, cíviques i pacífiques

Un anunci que coneixíem 5 hores i mitja abans de la trobada que han de mantenir Pedro Sánchez i Quim Torra al Palau de Pedralbes, també hi haurà reunions amb els vicepresidents, la ministra Batet i 2 consellers./ Aquesta esperada reunió se celebrarà al Palau de Pedralbes, hores d'ara encara hi ha discrepàncies sobre el format i, de fet, la trobada no apareix a les agendes oficials ni de la Moncloa ni de la Generalitat./ Els partits constitucionalistes consideren que la reunió és un despropòsit mentre que Podemos aplaudeix que un i altre prioritzin el diàleg.

Al Congrés avui es debat per segon cop el sostre de despesa proposat per l'executiu de Sánchez, el pas previ als pressupostos. Si no hi ha sorpreses es reeditarà la majoria de la moció de censura perquè els partits independentistes han canviat d'estratègia i hi donaran suport. Esquerra i PDECAT ho justifiquen per crear un clima propici al diàleg.

El president de Foment confia en la presència de Torra al sopar de la Patronal, aquesta nit, a la qual assistirà Pedro Sánchez. Josep Sánchez Llibre recorda que els empresaris que hi haurà representen més del 60% del PIB català. I també ha reclamat el suport als pressupostos del govern espanyol.

Les properes hores seran una prova de foc pels efectius de seguretat. El més immediat, aquesta mateixa tarda./ Dèiem que és una incògnita saber quina afectació tindran els actes de demà en la mobilitat. El fet és que algunes escoles, per si de cas, han decidit avançar les activitats típiques de Nadal. I per les empreses de distribució, avui és un dia més atrafegat.

Societat Civil Catalana ha destituït el seu president, José Russinyol i a 3 alts directius de l'entitat. La junta hauria pres aquesta decisió després de detectar presumptes irregularitats econòmiques i decisions que, asseguren, es van prendre al marge de l'entitat. Rossinyol però ja ha demanat la celebració d'una assemblea el proper 17 de gener per ratificar el seu càrrec i aprovar els pressupostos de l'entitat.

La generalitat ha decidit convocar noves places de mossos d'esquadra, 750, i de bombers 250. Ho ha anunciat fa una estona el conseller Miquel Buch./ Justament la convocatòria de places era una de les principals reivindicacions, avui, de la manifestació dels bombers que ha recorregut el centre de Barcelona

El públic ha decidit que Famous sigui el nou guanyador d'OT amb un 36 per cent dels vots. Una final amb percentatges molt ajustats on Alba Reche va quedar segona i Natalia, tercera...

El Barça i el València ja haurien arribat a un acord per la cessió de Jeison Murillo fins a final de temporada. Un cop hagin acabat de tancar els detalls del contracte, el Barça farà oficial el fitxatge. El club ha decidit recórrer al mercat d'hivern per cobrir les baixes de Vermaelen i Umtiti.

Joana Biarnés va morir anit als 83 anys... La primera fotoperiodista d'Espanya va començar als 50 ajudant al seu pare, que era periodista esportiu. Dalí, Orson Wells, Audrey Hepburn i Clin Eastwood son alguns dels rostres famosos que va fotografiar.

El sindicat CCOO acaba de desconvocar la vaga prevista a Renfe i a Adif per demà dia 21 i també pel 7 de gener, a tot l'Estat. La signatura d'un pre-acord del conveni col·lectiu ha permès que aquest sindicat desconvoqui, de moment, les dues aturades previstes.


Vaga de fam: Turull, Sànchez, Rull i Forn abandonen la protesta a la presó de lledoners

Reunió Sánchez-Torra discrepen del format i del significat de la trobada entre ministres i consellers

El dispositiu del 21D: mossos, policia nacional i guàrdia civil coordinaran conjuntament la seguretat

Protesta dels bombers:; consideren paper mullat la convocatòria de 250 places per aquest 2019

Demà, Girona-Celta murillo serà el central d'emergència al Barça i l'Espanyol avança un dia el seu viatge a Madrid

L'endemà de la final Famous és el nou guanyador d'OT amb el 36 per cent dels vots

Finalment la reunió entre el govern de Sánchez i Torra serà demà a les 6 de la tarda al Palau de Pedralbes. Segons fonts de la Generalitat, hi assistiran els dos presidents, i 3 ministres i 3 consellers.... Moncloa confirma que primer es trobaran els dos presidents a soles i després es farà una trobada conjunta d'ells 2 amb els ministres i consellers que es reuniran en paral·lel./ Avui hi havia sessió de control tant al PArlament com al Congrès. El debat ha estat calent als dos llocs i el que passava a una cambra tenia ressó a l'altra./ Mentrestant es van produint reunions tècniques per acabar de definir el dispositiu de seguretat de cara el consell de ministres a Barcelona i la reunió de presidents.

I avui també la Comissió 21 D ha convocat pel proper divendres a la tarda una manifestació unitària, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres. La manifestació començarà a les 18:00 hores als Jardinets de Gràcia i acabarà, en l'encreuament entre la Gran Via i el Passeig de Gràcia. Hi participaran una vintena d'entitats independentistes, com l'ANC, Ómnium Cultural, la CUP o els CDR.

El president del govern Pedro Sánchez ha anunciat al congrés que aprobará mesures per reforçar la seguretat de les dones, tot i que no ha especificat quines... Ho ha fet després que el detingut acusat d'haver assassinat la professora de Huelva Laura Luelmo, un assassí reincident, hagi confessat haver-la matat...

Els bombers de la Generalitat es planten ...i la UGT anuncia una querella criminal contra Quim Torra i el vicepresident Pere Aragonès per inseguretat, diuen i manca de recursos en els serveis del cos./ I aquest és el fins ara director de la presó Brians 1, de Sant Esteve Sesrovires, Josep Font, que ha dimitit arran les amenaces i coaccions que haurien fet funcionaris del centre.

Com sempre en aquestes dates, mercats i majoristes arriben al màxim d'activitat per facilitar les compres pels àpats de Nadal.

Tradicional dinar de Nadal també, aquest migdia a can Barça.

Els cinc finalistes d'Operación Triunfo competeixen aquesta nit per guanyar el concurs./ La cita per als amants de l'art és l'exposició antològica dedicada a JOAN JOSEP THARRATS, la podreu veure a la Masia Can Comes de Pineda de Mar fins al mes de març.

Pedro Sánchez i Quim Torra tanquen una reunió demà a les sis de la tarda al Palau de Pedralbes, en un format de presidents i tres ministres i consellers.Es faria abans del Consell de Ministres de l'endemà. Al Congrés, el president del Govern ha defensat el diàleg enfront l'oposició de Pablo Casado que li retreu la reunió amb el president de la Generalitat. El líder del PP ha dit que Torra està buscant un vessament de sang i una Guerra Civil. Torra ho qualifica de gravíssim.

La tensió també ha pujat al Parlament. Ciutadans i Populars li han demanat que condemni els compartaments dels CDR's i Torra els ha acusat d'inventar un relat fictici sobre la violència a Catalunya.

Les xarxes socials s'omplen de missatges de runners, sobretot dones, que reclamen poder sortir a practicar esport al carrer sense por. Un moviment que sorgeix després de la mort de Laura Luelmo, la professora de Huelva que va desaparèixer quan anava a córrer. També es convoquen trobades per sortir a fer esport en grup com a mostra de rebuig a aquest assassinat.