Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La temporada d'esquí arrenca finalment al Pirineu català. Baqueira només ha obert una quarta part de les instal·lacions a l'espera que el gruix dels esquiadors puguin arribar coincidint amb les festes de Nadal. Els que puguin evitar les restriccions de mobilitat han de treure's els forfet per internet i han de portar la mascareta als remuntadors.

Els centres comercials reobren aquest dilluns a tot Catalunya amb la intenció de salvar la campanya de Nadal. Els comerciants estimen les pèrdues en uns 500 milions d'euros. Tenen la limitació del 30% en l'aforament tot i que els que estan a l'aire lliure podran arribar al 100% garantint sempre una bona ventilació.

Moren 4 persones més a la residència d'avis de Tremp i ja són 53 les defuncions en aquest centre que Salut ja va intervenir i la Fiscalia de Lleida va obrir una investigació. L'empresa que fa l'enderroc de la nau incendiada a Badalona localitza el cos d'una quarta víctima. A partir d'avui, reobren els centres comercials que fixen en 500 milions d'euros les pèrdues pel tancament. També, les pistes d'esquí catalanes han obert les seves instal·lacions. El Barça s'enfrontarà al PSG en els vuitens de final de la Champions.

  • Els centres comercials reprenen l'activitat convençuts que "Pràcticament hem perdut el Nadal"
  • Les associacions del sector confien que la reobertura és "un primer pas" per redreçar la situació el 2021
  • Els recintes hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats

Els centres comercials de Catalunya han reobert aquest dilluns les seves portes després que el Procicat ordenés el seu tancament. Sota la condició que es mantingui un aforament màxim del 30%, els comerços han tornat a aixecar la persiana després de pràcticament un mes tancats.

Les estacions d’esquí de Catalunya, tret de Port del Compte, han obert aquest dilluns les pistes en el que suposa l’inici oficial de la temporada d’esquí. El director de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí, Joaquim Alsina, assegura que durant aquests primers dies d'arrencada de la temporada "les estacions no obriran tota la superfície esquiable sinó que ho faran de forma gradual". Serà obligatori cobrir-se el rostre amb mascareta, o bé un fulard homologat per als més grans de sis anys en remuntadors, zones d'espera i embarcaments de les instal·lacions mecàniques, així com espais tancats, edificis, i zones comunes com restaurants, botigues, punts d'informació i taquilles.

La situació s'agreuja a rius, llacs i aiguamolls on ha desaparegut la meitat de la fauna. En invertebrats la pèrdua supera el 70 per cent d'exemplars. Ho recull 'Estat de la Natura 2020', el primer gran informe que avalua la biodiversitat a casa nostra. Revela un declivi progressiu i generalitzat que comporta pèrdues milionàries.

Catalunya es prepara per obrir aquest dilluns les pistes d'esquí i els centres comercials, amb limitacions. La Sala Apolo, escenari d'un assaig clínic dels testos d'antígens. El sector del moble augmenta les vendes durant la pandèmia i els costa atendre la demanda. Catalunya ha perdut una quarta part dels animals vertebrats en tan sols 18 anys, segons l'informe 'Estat de la Natura 2020'.

Lluís Falgàs entrevista Jéssica Albiach, presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, sobre la situació a Catalunya i la perspectiva del partit. Falgàs analitza l'actualitat parlamentària, en una setmana on els partits han desgranat els seus candidats per a les eleccions catalanes, si la pandèmia ho permet.

Comença a Badalona les obres d'enderroc de la nau del barri del Gorg que es va incendiar la nit de dimecres i que va deixar tres victimes mortals. Els treballs costaran 119.000 euros i els farà l'empresa Roig. Els primers treballs es faran a la façana del carrer Guifré, en una de les zones estructuralment més malmeses. Els Bombers no hi van poder accedir i només es va fer una inspecció "superficial" amb dron i gossos.Tot i que en principi es va descartar que es poguessin trobar més víctimes mortals, seran els treballs de desenrunament els que acabin de confirmar-ho. Els investigadors del Mossos d'Esquadra estaran presents durant les obres per poder continuar la seva tasca i intentar aclarir les causes del foc.

El Procicat ha aprovat aquest dissabte que els centres comercials puguin obrir a partir de dilluns amb un aforament màxim del 30%. És una de les novetats de les modificacions de les restriccions que s'han aprovat en una reunió que s'ha celebrat aquest dissabte a primera hora del matí i que entraran en vigor a partir de dilluns que ve. A més de limitar l'aforament al 30%, el Procicat també inclou que aquests recintes comercials hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats, mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.

Comencen a flexibilitzar-se les restriccions vigents per lluitar contra la Covid-19. El Procicat ha aprovat que els centres comercials puguin obrir a partir de dilluns amb un aforament del 30% i permetrà la mobilitat dins de la mateixa comarca durant els caps de setmana. A Badalona ha començat l'enderroc de la nau van morir tres persones i una vintena van quedar ferides. En clau política, Dolors Sabater serà la cap de llista de la CUP per a les eleccions del 14F, després d'imposar-se a Eulàlia Reguant en el Consell Polític dels anticapitalistes en una votació ajustada. La connexió del tramvia per la Diagonal de Barcelona agafa força després que l'Ajuntament hagi presentat el projecte que podria ser una realitat abans de l'any 2028.

Incendi tràgic al barri del Gorg

Comença l'enderroc de la nau de Badalona

  • El gruix dels treballs serà a la façana del carrer Guifré per descartar que hi hagi més víctimes mortals atrapades
  • Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant, mentrestant, les causes del foc
  • El TSJC confirma que no van rebre cap denuncia per l'ocupació de la nau

La Generalitat i les residències es plantegen recomanar als avis no sortir dels geriàtrics pel Nadal i els que ho facin, s'haurien de fer testos i passar un aïllament al reingressar. El mateix dia que moren 3 persones més a la residència de Tremp on ja han mort 45 per Covid. L'incendi de Badalona posa en evidència les dificultats de les persones que viuen al carrer; una situació agreujada per no tenir papers. ERC amenaça amb una moció de censura a la Diputació de Barcelona presionant a JxCat perquè trenqui amb el PSC.

Quatre empreses especialitzades participaran en les tasques d'enderroc de la nau incendiada de Badalona. L'Ajuntament n'assumirà el cost i en passarà la factura al propietari. Els Mossos d'Esquadra segueixen investigant, mentrestant, les causes del foc. El TSJC confirma que no van rebre cap denuncia per l'ocupació de la nau. Els propietaris asseguren que no van fer res per "raons humanitàries".