Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Sanitat demana no abaixar la guàrdia durant el Nadal i insisteix en celebrar-lo només amb les persones més properes. El govern descarta avançar al tram 2 la setmana que ve a Catalunya perquè els indicadors epidemiològics no són bons, però estudia reobrir els centres comercials. El mateix dia que la vacuna d'Òxford es converteix en la primera validada per científics independents. D'altra banda, la Fiscalia investiga la residència de Tremp on ja han mort 43 persones per Covid.

Les residències de gent gran demanen al govern reforçar les mesures de prevenció, tests d'antígens i un protocol clar davant la Covid, tant per a familiars com per a interns. Els indicadors de la pandèmia donen un petit respir al baixar lentament la velocitat de contagi i el risc de rebrot. El govern estudia avançar l'obertura dels centres comercials per a evitar les aglomeracions dels últims dos dies al centre de Barcelona. Front comú dels partits independentistes al Parlament al presentar una proposta de llei d'amnistia. El Barça queda com a segon de grup a la Champions, després de la desfeta d'anit contra la Juventus.

Les residències de gent gran demanen al govern reforçar les mesures de prevenció, tests d'antígens i un protocol clar davant la Covid, tant per a famílies com per als interns. La Generalitat estudia avançar la reobertura d'alguns centres comercials, després de les aglomeracions dels últims dos dies al centre de Barcelona. ERC JxCat i la CUP ha registrat al Parlament una proposta de llei d'amnistia. La Juventus destrossa el Barça a la Champions (0-3).

Més d'un centenar de botiguers dels centres comercials de Catalunya s'han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona en contra del tancament de sis setmanes. Reclamen l'obertura "immediata" per poder salvar la setmana. Denuncien que hi ha més d'un miler de families afectades i se senten discriminats respecte a altres sectors.

Dimarts de la Immaculada amb llargues cues de compradors al centre de Barcelona. Els centres comercials reclamen poder reobrir amb restriccions a partir de dilluns. Avui, últim dia del pont, s'espera la tornada de 500.000 vehicles a l'àrea metropolitana de Barcelona. I al Camp Nou, nit de Champions amb un emocionant Barça-Juve amb la primera posició de grup en joc. Messi contra Cristiano.

El centre de Barcelona s'ha omplert de gom a gom de compradors. Aquest dilluns, primer dia del pont sense confinament municipal, moltes persones han aprofitat per visitar grans eixos comercials com el Portal de l'Àngel, el Passeig de Gràcia o la Rambla Catalunya. La Guàrdia Urbana ha hagut de tallar alguns carrer per facilitar la mobilitat dels compradors. Una imatge que es tornarà a repetir de ben segur aquest dimarts. Barcelona i 41 municipis més de Catalunya estan autoritzats a obrir el dia de la Immaculada, primer festiu permès de la campanya de Nadal.

La Generalitat alerta que si els indicadors epidemiològics continuen empitjorant es podria retrocedir en el pla de reobertura. El mateix dia que està permesa la mobilitat per Catalunya que ha augmentat durant aquest cap de setmana quan els mossos d'esquadra i les policies locals han posat 2.830 denúncies per saltar-se les restriccions. La Generalitat també defensa la gestió de les residències de gent gran durant la primera onada.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, no recomana utilitzar els tests d'antigen, coneguts com a ràpids, per detectar la covid-19 com a "passaport" per als àpats de Nadal. El doctor Ramentol ha recordat aquest dilluns que la venda d'aquests tests a les farmàcies està subjecte a la normativa estatal i que caldrà seguir com evolucionen les indicacions en les properes setmanes, però ha volgut deixar clar que no en recomanen la seva utilització "indiscriminada". El secretari general ha assenyalat que els tests d'antigen són una bona prova diagnòstica i que per això els estan utilitzant en els CAP i en els cribratges, però que s'han d'utilitzar bé, des del procés d'obtenció de la mostra fins al seguiment de contactes en cas positiu.

Les hospitalitzacions, els ingressos en UCI i la velocitat de contagi continuen creixent a Catalunya. Si segueix aquesta tendència, les restriccions es mantindran, en una setmana clau de cara al Nadal. 10 residències de Catalunya estan intervingudes per la Generalitat. El Barça s'enfrontarà demà a la Juventus, després de perdre moltes opcions per a guanyar la Lliga.

El suïcidi és la primera causa de mort a la ciutat de Barcelona en homes d'entre 15 i 44 anys. I la segona causa entre les dones. Durant la pandèmia han augmentat les demandes de supost psicològic. Rosa Maria va patir maltractaments quan era petita i va intentar suicidar-se. El seu és un testimoni de superació que ajuden a explicar un fenòmen poc visible i molt silenciat.

La Constitució compleix 42 anys convertida en un instrument de desgats entre partits. El Congrés de Diputats ha celebrat un acte oficial dedicat als professionals sanitaris de la pandèmia. El suïcidi és la primera causa de mort entre els homes de 25 a 44 anys, i la segona entre les dones de la mateixa franja d'edat. Amb la pandèmia, els casos de suïcidi han crescut per l'agreujament de les situacions. El Barça cau davant el Cadis i s'allunya dels primers llocs de la classificació de la Lliga. La Virreina dedica una exposició a l'artista Helios Gómez.

ERC ha extingit l'acord amb Demòcrates de Catalunya després que ells mateixos reconeguessin que havien participat en una reunió convocada pel col·lectiu ‘Donec Perficiam’ on hi havia partits d’ultradreta identitaris. Els republicans demanen als dos diputats de Demòcrates que deixin l'acta o abandonin el grup parlamentari.

Lluís Falgàs entrevista Isidre Molas, polític i historiador, sobre el llibre que ha publicat 'Quan tot ens semblava possible'. Falgàs analitza la sessió de control al Govern i la taula de partits per les eleccions del 14F. També repassa les mesures sanitàries de cara al pont i la decisió del Tribunal Suprem sobre el tercer grau dels presos independentistes.

Algunes associacions feministes denuncien que 400 dones van haver de sortir de Lleida l'any passat per avortar. Segons Salut, a Lleida no es prectiquen avortaments perquè tots els ginecòlegs són objectors. ERC insisteix en què no deixarà de fer política i reclama l'amnistia, malgrat la revocació del tercer grau als presos independentistes. Mig milió de persones fan voluntariat a Catalunya. En el Dia Internacional del Voluntaritat, les entitats reclamen suport econòmic per continuar treballant en projectes. El Barça vol continuar amb la ratxa de bons resultats amb el Cadis.