Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que no li "tremolarà el pols" si cal "fer un pas enrere" i aplicar noves restriccions per contenir els contagis de COVID-19 a Catalunya: "Cal frenar com sigui", ha advertit. "No anem bé. Hem de parlar amb tota claredat i franquesa, la ciutadania mereix que se'ls tracti com a persones adultes i coresponsables", ha dit durant la seva compareixença al Parlament per retre compte de les últimes mesures adoptades per la Generalitat en relació amb la pandèmia.

La Comissió Europea vol aprovar la vacuna de Pfizer abans de Nadal. Les primeres dosis es començaran a administrar abans d'acabar l'any. El mateix dia que el govern de la Generalitat admet que la situació s'està complicant i això fa perillar el pla de desescalada i el Nadal. Avui també s'ha sabut que el 12 % dels catalans ha passat la Covid. Per altra banda, el ministre de Justícia ha alertat que barrejar la conducta del rei emèrit amb la institució de la monarquia posa en risc el model d'estat.

Tot just una setmana després del pont de la Puríssima, els indicadors de Salut sobre l'evolució de la Covid-19 a Catalunya conviden a la preocupació. En les darreres 24 hores la velocitat de propagació, l'Rt, s'ha disparat i ha passat del 0,94 notificat dilluns a l'1,11 d'aquest dimarts. El risc de rebrot també puja considerablement, ho fa 38 punts, fins als 219, i la incidència a 14 dies s'eleva de 206,22 a 211,77. La velocitat de contagi se situa doncs, molt per sobre del límit que havia marcat el mateix govern per fer marxa enrere en la desescalada.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que "hi haurà Nadal" però ha demanat esperar "uns dies" per considerar canvis al pla previst. De fet, l'executiu manté que aquest cap de setmana el confinament perimetral passarà a ser comarcal.alerta de l'evolució del virus però anima a consumir a la restauració: "Res fa pensar que no puguem anar al bar". Budó assegura que "hi haurà Nadal" però demana esperar "uns dies" per considerar canvis al pla previst.

El govern estudia modificar el pla de desescalada i el de Nadal, en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques que han empitjorat a les últimes hores. La velocitat de contagi es torna a disparar per sobre de l'1, el risc de rebrot supera els 200 punts i la pressió hospitalària no baixa. La farmacèutica catalana Reig Jofre produirà la vacuna de Janssen contra la Covid. Moren dues persones més a la residència de Tremp, i ja són 55 les víctimes mortals d'aquest centre. La Guia Michelin atorga 16 estrelles a restaurants catalans. El Barça s'enfrontarà al líder, la Reial Societat, al Camp Nou

La farmacèutica catalana Reig Jofre ha arribat a un acord amb Janssen Pharmaceutcal Companies de Johnson&Johnsonper prodïr a Barcelona la seva candidata a vacuna Covid-19, actualment en investigació. Reig Jofre ha anunciat la posada en marxa d'una planta d'última generació a la capital catalana el primer trimestre del 2021. Assegura que suposarà una "oportunitat única" per al subministrament ràpid i segur de la candidata a vacuna. La signatura de l'acord permetrà la producció dels primers lots d'aquesta candidata a vacuna, un cop rebudes les aprovacions per part de les autoritats sanitàries corresponents.

Tot just una setmana després del pont de la Puríssima, els indicadors de Salut sobre l'evolució de la Covid-19 a Catalunya conviden a la preocupació. En les darreres 24 hores la velocitat de propagació, l'Rt, s'ha disparat i ha passat del 0,94 notificat dilluns a l'1,11 d'aquest dimarts. El risc de rebrot també puja considerablement, ho fa 38 punts, fins als 219, i la incidència a 14 dies s'eleva de 206,22 a 211,77. La velocitat de contagi se situa doncs, molt per sobre del límit que havia marcat el mateix govern per fer marxa enrere en la desescalada.

La portaveu del Govern,  Meritxell Budó, ha assegurat que "hi haurà Nadal" però ha demanat esperar "uns dies" per considerar canvis al pla previst. De fet, l'executiu manté que aquest cap de setmana el confinament perimetral passarà a ser comarcal.alerta de l'evolució del virus però anima a consumir a la restauració: "Res fa pensar que no puguem anar al bar". Budó assegura que "hi haurà Nadal" però demana esperar "uns dies" per considerar canvis al pla previst.

La farmacèutica catalana Reig Jofre produirà la vacuna de la Covid de Janssen a nivell mundial. La vacuna, que es troba en fase 3 d'assaig clínic, es produirà i s'envasarà al laboratori català un cop sigui aprovada. La velocitat de contagi es torna a disparar per sobre de l'1, el risc de rebrot torna a superar els 200 punts i la pressió hospitalària no baixa. Moren dues persones més a la residència de Tremp on ja són 55 les víctimes mortals d'aquest centre. La Guia Michelin atorga 16 estrelles a restaurants catalans.

Les primeres vacunes contra la covid es començaran a administrar la primera setmana de gener. Els primers en rebre-la seran els col·lectius vulnerables, els usuaris i treballadors de residències i els personal sanitari. Salut ha anunciat que destinarà 500 infermeres per treballar en 25 equips per tot Catalunya. El mateix dia que els indicadors de la pandèmia empitjoren a deu dies del Nadal i des d'avui s'han flexibilitzat algunes de les restriccions. I, també, avui s'ha celebrat l'últim ple de la legislatura al Parlament que s'ha centrat en la corrupció.

Moren quatre persones més a la residència de gent gran Filella, de Tremp, i ja sumen 53 víctimes mortals. Salut ja va intervenir el centre, després de detectar una situació descontrolada. A més, la Fiscalia va anunciar que obriria una investigació pels protocols d'aquest centre. Catalunya començarà a vacunar contra la Covid la primera setmana de gener. Serà un procés progressiu que durarà mesos i que obligarà a contractar personal sanitari. Troben el cadàver d'una quarta víctima que va morir en l'incendi d'una nau ocupada a Badalona. A partir d'avui, reobren els centres comercials que xifren en 500 milions d'euros les pèrdues pel tancament. Les pistes d'esquí catalanes també han obert avui les instal·lacions. El Barça s'enfrontarà al PSG en els vuitens de final de la Champions.