Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • La Llei orgànica de l'eutanàsia converteix l'Estat en el sisè país que la legalitza

Cada Comunitat Autònoma tindrà una comissió formada per metges i juristes

El govern decideix avui fer marxa enrere en la desescalada. El mateix dia que una quarantena de metges reclamen responsabilitat a la ciutadania durant les pròximes setmanes i al Nadal alertant de l'arribada de la tercera onada i, per altra banda, que els hospitals no desatenguin altres malalties. Es dispara la demanda de testos d'antígens, mentre que la campanya de vacunació a la Unió Europea començarà la setmana que ve.

El Procicat concretarà avui noves restriccions per l'empitjorament dels indicadors de la pandèmia i l'amenaça d'una tercera onada. La campanya de vacunació a la Unió Europea començarà el 27 de setembre, una setmana abans del que estava previst, segons ha anunciat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. Augmenten els testos ràpids d'antígens. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a fer un 25% de classes en castellà perquè considera que és "residual", però el Departament d'Educació ha anunciat que recorrerà la sentència al Suprem. Renfe ha hagut de suspendre una trentena de trens de Rodalies avui i alerta que la situació es podria tornar a repetir demà perquè falten maquinistes, a causa de la Covid.

Augmenta l'interès pels testos d'antígens a una setmana de les festes de NadalSalut encara no ha concretat les noves restriccions degut a l'increment dels indicadors de la pandèmia. Els supervivents de la nau incendiada a Badalona denuncien que encara hi hauria morts entre la runa de l'edifici. Pedro Sánchez estarà en quarantena fins al 24 de desembre, després que el president francès Macron hagi donat positiu per Covid. El Barça guanya el líder, la Reial Societat, en una remuntada que els col·loca cinquens a la classificació.

Els treballadors de les agències de viatges catalanes s’han tornat a manifestar aquest dijous al centre de Barcelona. Unes 300 persones convocades per ‘Locos por Viajar’ i la patronal ACAVE han reclamant des de la Plaça Sant Jaume ajudes directes al sector.

Demanen mesures com una rebaixa d’impostos o incentius com la reducció de l’IVA, ara en el 21% i la creació de bons de vacances. També reclamen facilitar la mobilitat amb seguretat i reactivar el consum de viatges durant el 2021.

El president d’ACAVE, Martí Serrate, han avisat que aquest any només han facturat un 10% i que “si no hi ha un canvi dràstic, la meitat de les dos mil agències que hi ha a Catalunya amb 15 mil treballadors hauran de tancar”. Informa Lourdes Gata.

El govern central avisa que farà marxa enrere en la desescalada. La pandèmia empitjora i poden haver més restriccions. El ministre de Sanitat ha demanat a les Comunitats Autònomes amb més incidència que endureixin les mesures. Les residències de gent gran faran testos d'antígens abans de Nadal i PCR un cop passades les festes. El retorn a l'escola serà l'11 de gener per evitar brots després de Nadal. L'oposició critica l'acció de govern per la pandèmia en l'última sessió de control al Parlament.

El ministeri de Sanitat proposarà avui a les Comunitats Autònomes endurir les restriccions de cara al Nadal. Els donarà carta blanca per prohibir els viatges per anar a veure familiars, reduir el nombre de comensals i avançar el toc de queda. Les residències de gent gran faran testos d'antígens abans de Nadal i PCR un cop passades les festes. 20.000 persones han demanat ajudes a Càritas a causa de la crisi econòmica originada per la pandèmia, i moltes altres s'han quedat sense poder ser ateses. El Barça intentarà avui no predre el tren de la Lliga en el partit contra la Reial Societat.

El curs escolar es reprendrà l'11 de gener. Salut recomana que el retorn a les aules s'ajorni per evitar contagis després de les festes de Nadal. Estat i Comunitats Autònomes decidiran avui si cal imposar noves mesures més restrictives. Les residències de gent gran faran testos d'antígens abans de Nadal i PCR un cop passades les festes nadalenques. 20.000 famílies han demanat ajudes a Càritas entre l'abril i l'agost, a causa de la crisi econòmica provocada per la pandèmia, i moltes altres s'han quedat sense ser ateses. La Reial Societat posarà a prova al Barça en el partit d'avui.

Una de cada cinc llars ateses per Càritas Barcelona no té cap mena d'ingrés i el 63% es troba en situació de pobresa severa. L'entitat recull aquestes dades, corresponents al setembre, en un informe que mostra l'impacte social de la pandèmia. Càritas alerta de noves formes de precarietat laboral, amb més exposició davant de la covid-19 o dificultats per fer la quarantena: el 69% de les persones diu que tindria conseqüències com l'acomiadament o pèrdua d'ingressos.

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que no li "tremolarà el pols" si cal "fer un pas enrere" i aplicar noves restriccions per contenir els contagis de COVID-19 a Catalunya: "Cal frenar com sigui ", ha advertit. "No anem bé. Hem de parlar amb tota claredat i franquesa, la ciutadania mereix que se'ls tracti com a persones adultes i coresponsables", ha dit durant la seva compareixença al Parlament per retre compte de les últimes mesures adoptades per la Generalitat en relació amb la pandèmia.