Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'Agència Europea del Medicament dona llum verda a la primera vacuna contra la Covid, la de Pfizer BioNTech. La campanya de vacunació començarà com és previst el 27 de desembre. Els interns de les residències de gent gran seran els primers en rebre-la. Es manté el confinament comarcal i comença el tancament parcial de bars i restaurants mentre els indicadors de la pandèmia continuen pujant. El Parlament tanca la legislatura, marcada per la sentència del procés i les desavinences entre els dos socis de govern. El Real Madrid i l'Atlético de Madrid colideren la Lliga, mentre el Barça està a 10 punts.

Catalunya es prepara per començar a vacunar a les residències d'avis a partir d'aquest diumenge. La primera vacuna que es farà servir serà la de Pfizer. Aquest dilluns han començat les noves limitacions a bars i restaurants mentre es frena la propagació de la Covid-19 tot i que creix la pressió hospitalària. El Parlament tanca una legislatura atípica marcada per la divisió dins del Govern. El Barça queda 8 punts del lideratge de la lliga després de la darrera ensopegada contra el València.

Un nou brot de covid-19 afecta almenys una setantena d'avis d'una residència de Llinars del Vallès. Manifestacions a Barcelona contra la nova llei d'Educació, la coneguda com a 'Llei Celaá'. Primer cap de setmana amb les pistes d'esquí obertes i amb el perímetre comarcal en vigor. El Barça s'allunya de la lluita per la Lliga després del seu empat a 2 contra el València al Camp Nou.

Dilluns entren en vigor les noves restriccions i moltes persones han aprofitat per anar als centres comercials i a desplaçar-s'hi, abans de l'enduriment de les mesures anticovid. Les residències de gent gran protesten contra Salut perquè retiri el pla de contingència. Els partits polítics catalans enguen la campanya electoral oficiosa de les eleccions del 14F. El Barça busca la tercera victòria a la Lliga en el partit contra el València.

A partir de dilluns, la restauració només podrà servir esmorzars i dinars, i a més es manté el tancament comarcal durant totes les festes fins a l'11 de gener, però amb moltes excepcions, unes mesures decretades pel govern per frenar l'empitjorament de la pandèmia. El dia 27 començarà la campanya de vacunació contra la Covid. Segons un estudi, els que ja han passat el coronavirus tenen sis mesos d'immunitat. Forts aiguats avui al Vallès que han provocat greus afectacions a les vies de comunicació.

El sector de la restauració en contra de les noves restriccions decretades pel govern. També tancaran els gimnasos situats als centres comercials. El confinament comarcal s'amplia a tota la setmana. S'implantarà la presència policial amb actuacions sancionadores per fer complir les restriccions. ERC podria guanyar les eleccions, segons l'última enquesta del CEO, i seria probable una majoria independentista al Parlament. Pacients afectats per la Covid poden generar anticossos. Xavi Hernández es queda a Qatar.

El Govern limita l'obertura de la restauració al públic als esmorzars i dinars, amb un horari restringit de 7.30 h a 9.30 h i de 13h a 15.30 h. A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19 h i les 22 h, i a domicili, fins a les 23 h.

El govern anuncia un confinament comarcal de dilluns a divendres amb excepcions, i noves restriccions sobretot en la mobilitat i a bars i restaurants que no podran servir sopars fins a l'11 de gener. ERC es consolida com a guanyadora a les eleccions del 14F, segons l'última enquesta del CEO. Es confirma que els que hagin passat el coronavirus tenen anticossos durant un mínim de sis mesos. Xavi Hernández es queda al Qatar i es desmarca de la campanya electoral del Barça.