Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Prop de 370.000 dosis de la vacuna de Pfizer han arribat aquest dimarts a cinc aeroports estatals per iniciar la "vacunació massiva", després que aquest diumenge se subministressin les primeres dosis. L'arribada estava prevista per aquest dilluns però la companyia farmacèutica va anunciar el retard d'un dia per un problema logístic. Les vacunes han arribat als aeroports de Madrid, Barcelona, Vitòria, València i Sevilla. A Catalunya, han arribat unes 60 mil dosis cap a les 8.00 hores al Banc de Sang i Teixits, des d’on s’ha preparat el repartiment arreu del territori.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, exigeix mesures "més contundents i efectives" per Cap d'Any per reduir l'impacte de la pandèmia. En una entrevista a l’Edició Migdia de Ràdio 4 s’ha mostrat contrariat per la decisió del Govern de no endurir les restriccions fins a l’11 de gener: "No ho entenc. El nombre de contagis i d'hospitalitzacions no para de créixer. Cal reduir contacte ja!". En aquest sentit, ha demanat "reduir dràsticament la mobilitat i als ciutadans màxima responsabilitat". "Encara hi som a temps. Les mesures s'han de prendre sí o sí. Els contagis van pujant, els ingressos hospitalaris van pujant. I pot ser que la soca britànica corri per aquí. El Govern ha d'actuar".

Les actuals mesures per frenar la Covid-19 s’allargaran fins a l’11 de gener. El conseller d’interior, Miquel Samper, ha explicat que tot i la preocupació per l’increment de la pressió assistencial no serà necessari incrementar les actuals restriccions de cara a Cap d’Any. D’aquesta manera, s’allarguen les mesures en vigor almenys durant 15 dies més si no hi ha un nou empitjorament de les dades epidemiològiques.D'altra banda, la Generalitat ha trencat el polèmic contracte amb la filial de Ferrovial i assumirà el rastreig del virus amb la contractació de 750 persones.

El Govern no endureix les restriccions per Cap d’Any. Les actuals mesures per frenar la Covid-19 s’allargaran fins a l’11 de gener. La Generalitat ha trencat el polèmic contracte amb la filial de Ferrovial i assumirà el rastreig del virus amb la contractació de 750 persones. El líder del PP, Pablo Casado, visita una empresa de La Llagosta on  i aquesta tarda es trobarà amb membres del sector turístic i del comerç. Un bacteri o la humitat han danyat La Creu de l'Àngel, una de les joies de l'exposició permanent del Museu Dalí

Junts per Catalunya té fins diumenge per recollir les signatures necessàries per poder concórrer les eleccions del 14F. El líder del PP Pablo Casado visita una empresa de La Llagosta i aquesta tarda es trobarà amb membres del sector turístic i del comerç. Desenes de treballadors de metro i bus han protestat aquest migdia per un canvi en el sistema de contractació. Un bacteri o la humitat han danyat una de les joies de l'exposició permanent del Museu Dalí. El Procicat decideix allargar 15 dies més les mesures que ja hi havia. 

El pla de vacunació contra la Covid-19 ha arrencat aquest diumenge a Catalunya amb les primeres dosis de la vacuna Pfizer injectades sobre prop de 1600 persones a nou residències de les diferents regions sanitàries. A Girona la vacunació s'ha fet a la residència Gent Gran Creu de Palau. La Teresa Soria, ha estat la primera persona vacunada a la regió sanitària del Camp de Tarragona seguida de l'auxiliar d'infermeria, Lourdes Julià a la residència de la Mercè de Tarragona. Leocàdia Peña, de 85 anys, ha estat la primera resident de l'Alt Pirineu i Aran, concretament a la Residència Nostra Senyora de Ribera Pobla de Segur. La Milagros Garcia, de 79 anys, ha estat la primera de les comarques de Lleida a la residència Balafia I. S'ha mostrat "contenta i feliç" i ha animat a tota la població a vacunar-se, ja que "això va per llarg", ha indicat.