Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La vacuna dels laboratoris Moderna arribarà a Espanya a finals de la setmana que ve. La primera remesa serà de 600.000 dosis, de les que 1.800 arribaran a Catalunya. El ministre Salvador Illa ha assegurat que el procés de vacunació s'accelerarà i que a finals d'estiu el 70% de la població estarà immunitzada. A Catalunya només s'han posat 25.000 dosis de les 60.000 disponibles de la vacuna de Pfizer. Salut assegura que el ritme millora i que ja s'ha vacuna 1 de cada 4 usuaris de residències de gent gran. La consellera Alba Vergés ha confirmat el primer cas de la soca britànica de la Covid-19 a Catalunya. Avui ha començat el confinament municipal que s'allaragarà com a mínim 10 dies i ha entrat en vigor un enduriment de les restriccions en comerços, centres comercials i gimnasos.

El departament de Salut ha confirmat que s'ha detectat el primer cas de la soca britànica de la Covid19 a Catalunya. La consellera Alba Vergés ha explicat que s'estan fent els estudis de contactes i no descarta que n'hi hagi més casos a partir d'aquesta persona que va arribar del Regne Unit, però que resideix a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa un ampli dispositiu per garantir el confinament municipal que ha entrat en vigor avui a Catalunya i que s'allargarà almenys durant deu dies, amb l'objectiu de frenar la transmissió de la Covid-19. 4 morts i una cinquantena de detinguts en l'intent d'assalt al Capitoli dels Estats Units, quan una multitud de seguidors de Trump que es manifestava a les seves portes ha trencat el cordó policial i ha irromput per la força a l'edifici, al centre de Washington. El Barça guanya l'Athletic de Bilbao amb gols de Messi i Pedri amb un joc convincent.

Es confirma el primer cas a Catalunya de la nova variant de coronavirus detectada al Regne Unit. El departament de Salut no descarta nous casos d'aquesta soca, mentre les dades epidemiològiques no milloren. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que la vacuna dels laboratoris Moderna arribarà a Espanya en una setmana o 10 dies. Ja s'han començat a aplicar les noves restriccions de mobilitat amb la prohibició de sortir del municipi de residència i del tancament de centres comercials, botigues de més de 400 metres quadrats i gimnasos. Moren quatre persones i 52 detinguts en l'intent d'asalt al Capitoli, alentat per Trump. El Barça ja es troba a la zona Champions, després de guanyar anit l'Atlètic de Bilbao (2-3).

Els Reis d'Orient han arribat aquesta nit a Catalunya, complint amb totes les mesures de seguretat i malgrat les restriccions, gràcies a la màgia, que els ha permès entrar a totes les llars. La Generalitat descarta ajornar la represa del curs escolar, malgrat les crides dels experts davant l'increment de casos de Covid. El sorteig del Nen deixa un bon grapat de premis a Catalunya. El Barça disputa aquesta nit a Bilbao un partit ajornat de la Lliga.

Els catalans menjarem un milió de tortells de Reis aquest Nadal, una xifra un pèl superior a la de l'any passat, segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona. Tot i que s'espera vendre més unitats, es preveu que seran més petites per les restriccions en les reunions nadalenques a causa de la Covid-19.

Els Reis d'Orient arribaran avui entre mesures de seguretat per la pandèmia. No hi haurà cavalcades ni caramels, però sí espectacles adaptats. Les xifres de la pandèmia empitjoren. Les víctimes mortals a causa de la Covid freguen el centenar en un dia, i el risc de rebrot i la velocitat de transmissió també pugen. L'atur puja amb 100.000 persones més al 2020 a Catalunya. La plantilla del Barça, a l'espera dels resultats de les PCR abans de jugar demà a Bilbao.