Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La vacuna de Moderna ja ha arribat a Espanya i serà la segona que s'administrarà contra la Covid. A Catalunya arribaran 5.800 dosis. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que l'objectiu és que aquesta setmana totes les residències d'Espanya hagin rebut les primeres dosis de la de Pfizer-BioNTech. El ritme de vacunació continua sent lent a Catalunya, només s'han posat un 57% de les dosis rebudes i, si no s'accelera, es tardarien més de dos anys en arribar a la immunitat de grup, mentre la tercera onada de la Covid-19 continua avançant sense fre, amb 7.000 nous contagis a Catalunya, el mateix dia que s'ha sabut que han mort dues persones sense sostre als carrers de Barcelona, a causa del fred intens. L'executiu català deixa en l'aire la data de les eleccions al Parlament de Catalunya, esperant si la taula de partits decideixi ajornar-les.

Més de 7.000 nous contagis confirmats de Covid-19 a Catalunya. La xifra més alta des de l'inici de la pandèmia. En aquesta tercera onada la Covid ha disparat els sistema sanitari i ja s'han hagut de desprogramar intervencions quirúrgiques. Les UCI estan al 80% de la seva capacitat i en les darreres hores han mort 86 persones. Prop de la meitat dels sanitaris tenen un alt risc de patir depressió, segons un estudi liderat per l'Hospital del Mar de Barcelona. Un col·lectiu professional al que li costa demanar ajut psicològic. La taula de partits decidirà divendres si se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F. En cas de no arribar a cap acord, l'última paraula la tindrà el govern de Catalunya.

Més de 7.000 nous contagis confirmats per Covid-19 a Catalunya. La xifra més alta des de l'inici de la pandèmia. En aquesta tercera onada la Covid torna a desafiar el sistema sanitari. Les UCI estan al 80% de la seva capacitat i en les darreres hores han mort 86 persones. Divendres es prendrà la decisió de celebrar o suspendre les eleccions catalanes del 14F, en funció de l'evolució de la pandència. Les baixes temperatures d'aquesta matinada han afavorit la formació de gel que ha perjudicat la mobilitat i alguns conreus. Divendres acabarà el recompte de signatures per a proclamar els quatre candidats finals a les eleccions a la presidència del Barça.

El temporal Filomena s'esvaeix a Catalunya, però queda el gel amb 17 carreteres tallades i amb temperatures sota zero. L'AVE Madrid-Barcelona ha reprès la circulació aquesta tarda, mentre que l'aeroport del Prat encara pateix els efectes de les cancel·lacions de Barajas, a causa de la nevadaUna cinquantena d'escoles no han pogut reprendre les classes i a 13 comarques s'ha suspès el transport escolar. Salut adverteix que venen dies complicats. Els indicadors de la Covid-19 s'agreugen i la pressió hospitalària segueix en augment. Divendres els partits catalans decidiran si finalment es faran les eleccions del 14-F.

Alerta per les conseqüències del rastre del temporal Filomena que deixa temperatures molt baixes i gel. Afectacions amb carrereteres tallades, manca de subministrament elèctric en moltes poblacions i gairebé 3.200 alumnes sense escola a moltes comarques. Es preveu que la situació de fred i gel continui uns dies més a tot Catalunya. Comencen les classes a l'escola en el segon trimestre, mentre el departament d'Ensenyament actualitza els protocols de ventilació de les aules. La pressió a les UCI i als hospitals puja a Catalunya i tensa més el sistema sanitari. Salut preveu un empitjorament de la pandèmia de cara al mes de febrer. Els veïns de diversos barris de Barcelona, Girona, Figueres i Badalona es queixen pels constants talls de llum que pateixen i per la deficient xarxa elèctrica. Aquesta tarda es coneixeran els precandidats que es presentaran a les eleccions a la presidència del Barça.

El temporal Filomena ha deixat un rastre de nombroses afectacions al tallar carreteres per la neu i deixar sense classe gairebé 3.200 alumnes de les comarques de Ponent, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i Girona. Preocupen les glaçades i la previsió és que mig Catalunya estgui amb temperatures sota zero en els propers dies. Comença el segon trimestre escolar amb l'actualització dels protocols de ventilació que ha fet el departament d'Ensenyament. Les dades epidemiològiques de la Covid-19 continuen sent dolentes i ja han tensionat hospitals i UCI, mentre ja s'han vacunat 68.000 persones. Els 9 precandidats a presidir el Barça han de presentar aquesta tarda les signatures necessàries per a convertir-se en candidats oficials.