Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Es tracta d'una persona de les Terres de l'Ebre que havia viatjat recentment a Londres
  • Salvador Illa confirma més d'un centenar de casos a Espanya però descarta el confinament domiciliari
  • Augmenta la pressió hospitalària i ja hi ha 525 ingressats a l'UCI

El govern de Catalunya ha decidit ajornar les eleccions al Parlament fins al 30 de maig. No hi ha hagut unanimitat entre els partits i el govern ha imposat la nova data dels comicis. Els partits reclamen garanties per evitar un nou ajornament electoral i que es mantingui el control sobre el govern, però hi ha discrepàncies si la nova convocatòria ha de permetre canviar les llistes electorals. El PSC no descarta impugnar-ho, mentre els indicadors de la pandèmia segueixen empitjorant amb més de 500 persones ingressades per Covid-19 a les UCI.

El govern de Catalunya acorda amb la majoria de partits la celebració de les eleccions el 30 de maig, a causa de l'increment de casos i l'empitjorament de la pandèmia de coronavirus. Només el PSC ha expressat que impugnaria judicialment la decisió si l'ajornament fos fins després de l'estiu. Catalunya ja supera els 500 ingresssats a les UCI per Covid-19. Els experts alerten que calen mesures més contundents i de forma ràpida per contenir el virus per l'arribada de la soca britànica. Alerta per l'increment de l'activitat criminal al voltant de les vacunes contra la Covid-19. Els delinqüents intenten estafar les residències i la gent gran. Els alcaldes del Vallès Occidental estan indignats pels constants talls de llum i amenacen d'emprendre accions legals contra Endesa. Les eleccions a la presidència del Barça no es faran el 24 de gener a causa de la Covid-19.

  • El PSC ho accepta tot que plantejava un ajornament tècnic fins al 14 o 21 de març
  • Els Comuns volien el 16 de maig i el PdCat també apostava perquè fos abans
  • El consell executiu es reunirà a les 17h per formalitzar la decisió

El govern ha decidit que no hi haurà eleccions al Parlament de Catalunya el proper 14-F. El decret d'ajornament inclourà la nova data que podria ser el 30 de maig, malgrat que no hi ha consens entre els diferents partits polítics. JxCat, ERC, Ciutadans, Comuns i PP estan d'acord, mentre el PSC descarta impugnar l'ajornament. Les vacunes contra la Covid-19 són objecte d'estafes. Els mossos d'esquadra han detectat un centenar d'intents d'enganyar residències i gent gran. També hi ha revenda de vacunes a la Internet profunda. Els alcaldes del Vallès amenacen amb accions legals contra Endesa i exigeixen inversions urgents per evitar talls de llum. Les eleccions del Barça no se celebraran el 24 de gener i els comicis s'ajornaran per les restriccions de mobilitat decretades pel govern en l'actual context de pandèmia.

El govern català ha decidit prorrogar una setmana més, fins al 24 de gener, el confinament municipal, i seguiran tancats els centres comercials i els gimnasos, a més el petit comerç només podrà obrir entre setmana. Salut no descarta endurir les restriccions i un ajornament electoral. L'alcalde de Riudoms i un regidor del seu ajuntament s'han vacunat amb l'excedent de dosis de la residència del poble. Puigdemont, Comín i Ponsatí defensen la seva immunitat davant la comissió del Parlament Europeu que haurà de decidir sobre el suplicatori.

El govern català ha decidit prorrogar les restriccions actuals una setmana més i ha assegurat que podrien augmentar els contagis durant els pròxims dies. La mesura és a causa de l'evolució negativa de la pandèmia durant la tercera onada. El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, obre la porta a una possible impugnació si es posposen les eleccions del 14-F. Les presons tornen a proposar el tercer grau pels 9 líders del procés, un mes després que el Tribunal Suprem el revoqués. Avui fa un any de l'explosió a la planta d'Iqoxe que va causar tres morts, vuit ferits, pèrdues milionàries i alarma entre la població de Tarragona. El Barça jugarà la final de la Supercopa d'Espanya el proper diumenge.

El govern ha prorrogat el confinament municipal tots els dies de la setmana i el tancament dels comerços no esencials els caps de setmana, fina sl 24 de gener. La mesura és a causa de l'evolució negativa de la pandèmia a la tercera onada. El ministre de Justícia podria impugnar una possible suspensió de les eleccions a Catalunya. Les presons tornen a proposar el tercer grau per als líders independentistes que el Tribunal Suprem ja va revocar ara fa un mes. Els veïns afectats per l'explosió de l'empresa Iqoxe de Tarragona encara no han pogut tornar a casa seva. El Barça jugarà la final de la Supercopa d'Espanya el proper diumenge.