Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La portaveu de Govern, Meritxell Budó, ha anunciat que dijous presentaran al·legacions contra la decisió de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre, de manera cautelar i provisional, l'ajornament de les eleccions a Parlament, però ha ordenat reactivar tots els mecanismes i procediments necessaris perquè es puguin fer el 14 de febrer fins que es resolguin tots els recursos presentats.

El TSJC deixa en suspens el decret d'ajornament de les eleccions. Ha acceptat les mesures cautelaríssimes que demanaven 2 dels 6 recursos que s'havien presentat. És una decisió provisional i el govern ha anunciat que presentarà al·legacions i que tornarà a posar en marxa el procés electoral a l'esperea que el tribunal es pronunciï en ferm després d'estudiar a fons les impugnacions. 200 alcaldes del Pirineu reclament flexibilitzar el confinament municipal de determinats territoris. Asseguren que aquestes restriccions no tenen sentit perquè els veïns es desplacen diàriament per les comarques per necessitats bàsiques. Ja són 600 persones ingressades a les UCI per la Covid-19 a Catalunya. A les escoles hi ha gairebé 200 grups més confnats que ahir i hi ha set escoles que han hagut de tancar per brots de coronavirus. Messi, pendent de la sanció després de l'expulsió a la final de la Supercopa, mentre el PSG insinua que el podria incorporar.

  • La majoria dels municipis han reparat els danys principals però molts ho han hagut de fer amb recursos propis
  • Blanes encara no ha rebut cap ajuda dels 1,6 milions d'euros que va destinar a reparar les destrosses

Els interns i els treballadors de les residències de gent gran han començat a rebre la segona dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech. Per la seva banda, Salut avisa que aquesta setmana baixarà el ritme de vacunacions perquè només rebrà la meitat de les dosis previstes, degut a restriccions temporals de producció de la farmacèutica. Els indicadors de la Covid-19 són semblants als de l'octubre passat quan es va produir el pic de la pandèmia. El mateix dia que creix la pressió de les Comunitats Autònomes sobre el govern central per avançar el toc de queda a les 8 del vespre. El TSJC ha de decidir sobre els recursos presentats per l'ajornament de les eleccions a Catalunya.

S'ha superat el pic d'hospitalitzacions de la segona onada de la pandèmia i prop de 150 persones ja han rebut la segona dosi de la vacuna a Catalunya. Continuen creixent el nombre de contagis i les víctimes mortals a les residències de gent gran. Ja s'han intervingut 28 residències a Catalunya des de l'inici de la pandèmia. Salut considera "inaudit"que el govern espanyol presenti recurs contra l'avançament del "toc de queda" de Castella i Lleó i al mateix temps demani si els sembla bé. La farmacèutica catalana Grífols ha iniciat un assaig clínic per proporcionar immunitat immediata contra la Covid-19. El medicament, d'administració subcutània, es posaria als CAP una vegada s'ha donat positiu i es podria utilitzar en persones en què la vacunació està contraindicada. El TSJC acumula quatre recursos contra el decret d'ajornament de les eleccions del 14F. El Barça perd la final de la Supercopa a la pròrroga, amb expulsió directa de Messi per agressió.

Creixen els contagis i els morts entre els interns de les residències de gent gran. S'ha superat el pic d'hospitalitzacions de la segona onada el dia que prop de 150 persones ja han rebut a Catalunya la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'haurà de pronunciar en les properes hores sobre l'ajornament de les eleccions a Catalunya, després de la presentació de diverses impugnacions pel canvi de data. L'Ajuntament de Barcelona multarà a partir d'avui als que vagin dos en un patinet elèctric, amb multes de fins 500 euros. També sancionaran els cotxes que vagin per les voreres. El Barça perd el primer títol de la temporada, la final de la Supercopa contra l'Athlètic de Bilbao.

Salut comença a administrar la segona dosi de Pfizer. Leocàdia, de 85 anys i usuària d'una residència de La Pobla de Segur, ha estat la primera a rebre-la. Els efectes de la borrasca Filomena encara es noten una setmana després, sobretot al camp. Consternació per la mort de l'alpinista Sergi Mingote al K2. El Barça disputa a Sevilla la final de la Supercopa contra l'Athlètic Club.

Lluís Falgàs entrevista Carles Riera, número 2 de la llista de la CUP per Barcelona. El programa també analitza la proposta del govern de Catalunya d'ajornar les eleccions al Parlament fins al 30 de maig. A més comptarà amb les reaccions de tots els partits polítics catalans a aquesta decisió.

Salvador Illa descarta el confinament domiciliari per superar la tercera onada de la covid-19. Sant Joan de Deu estrena les vacunes de Moderna. ERC confia que el PSC no recorrerà l'ajornament de les eleccions catalanes del 14-F. Protesta simbòlica a Platja d'Aro per reclamar ajudes directes als negocis tancats per la pandèmia. El Barça prepara la final de la Supercopa d'Espanya contra l'Athlètic Club. Serà demà a Sevilla.