Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La pandèmia es manté a la baixa. Per això, la Generalitat ha aprovat eliminar les mascaretes al pati de les escoles. Educació ja ha comunicat al TSJC que ha rebut la sentència que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà. La CUP trenca el silenci després de la retirada de l'escó a Pau Juvillà. Jaume Badiella, autor confés de la mort de la seva exparella el 2018 a Terrassa, insisteix que no la va matar de forma premeditada. El TSJC ha ordenat a la Generalitat que prepari el tancament de la cimentera de Montcada per manca de llicència ambiental. 'Vidas' és el nou àlbum de les Maruja Limon. El grup, que torna carregat d'energia i intensitat, barreja diversos estils musicals i explica, a través de les seves lletres, històries del dia a dia.

Aquest dijous podrem dir adeu a la mascareta al pati de l'escola. Serà el dia que també deixarà de ser obligatòria a la resta d'espais exteriors. En paral·lel, les autoritats estudien reduir encara més les quarantenes. Ara, els contagiats s'han d'aïllar 7 dies.

El pati de l'escola també es considera un exterior segur. Jordi Satorra, de l'Institut Antoni Martí Franquès de Tarragona, assegura que tot el que sigui tornar a la normalitat ajuda per ajudar a alleugerir el context psicològic de desgast que ha provocat la pandèmia entre els més joves. 

De moment, a les aules es manté la mascareta pels majors de 6 anys. Els pediatres confien que la vacunació ajudi que, a poc a poc, les escoles recuperin la plena normalitat.  La mesura que esperen moltes famílies i escoles és la fi de les quarantenes pels alumnes sense símptomes. La Generalitat va dir que podria ser a finals de mes.

  • El TSJC emplaça el Govern a preparar el "tancament, clausura i precinte" de la planta
  • Els treballadors han protestat aquest dilluns davant l'Ajuntament contra el tancament
  • Els veïns celebren la interlocutòria per "la millora de la qualitat de vida al voltant de la fàbrica"

Edmundo Bal revela que la vicepresidenta Yolanda Díaz els va trucar per agrair-los-hi el suport a la reforma laboral. El portaveu adjunt de Ciudadanos al Congrés critica la "posició infantil i molt ridícula" de Díaz amb els vots de la seva formació. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, relata com el diputat d'UPN li va assegurar que no trencaria la disciplina de vot i aprovaria la reforma laboral: "Sergio Sayas em va enganyar mirant-me a la cara". El vicesecretari general i portaveu nacional de Cs defensa que l'Estat ha "guanyat" a la Generalitat amb el castellà a les aules, i considera que el govern fa una "prevaricació" no executant la sentència.

A les escoles catalanes, a partir d'aquest dilluns es deixaran de fer cribratges quan hi hagi un positiu a l'aula. La mascareta deixarà de ser obligatòria a l'exterior a partir de dijous. Què passarà als patis de les escoles? El Dr. Benito Almirante creu que tot fa pensar que anem cap a una etapa de tranquil·litat pel que fa al virus. La presidenta del Parlament NO dimitirà pel cas de l'escó de Pau Juvillà... Només s'explicarà davant la Junta de Portaveus.

El Departament d'Acció Climàtica ha intensificat els controls a les explotacions d'aviram arran del brot de grip aviària als Aiguamolls de l'Empordà. Els Agents Rurals van localitzar el 17 de gener una cigonya morta i ara s'estan inspeccionant totes les granges en un radi de 10 quilòmetres, on n'hi ha 132 d'autoconsum i una trentena de comercials. L'objectiu: evitar que el brot s'estengui comprovant que les explotacions compleixen amb les mesures de bioseguretat i l'estat de l'aviram. És el cas de la granja de Jaume Macau de Pau. Té unes 2.300 gallines ponedores que fan ous ecològics. Arran del confinament dels ocells, ha notat un descens del 10% en la producció. "S'estressen, es piquen entre elles i algunes s'acaben matant", explica Mateu.

La mascareta en exteriors només s'haurà de portar en esdeveniments multitudinaris, com ara concerts. També es recomanarà quan al carrer no es pugui mantenir la distància de seguretat. Des d'avui, a Catalunya, ja no es fan cribratges als alumnes encara que hi hagi algun contagi a classe.

La Guàrdia Urbana de Barcelona i el departament de Salut han tancat 4 locals que realitzaven PCR i testos d'antígens sense llicència.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, descarta dimitir pel cas Juvillà. Culpa Esquerra i la CUP d'haver acatat la Junta Electoral Central. Si s'ha fracassat, assegura, és perquè no van acceptar la seva proposta de “resistència col·lectiva” que no ha acabat de detallar.

Novetats amb relació al cas de l'accident mortal del conductor d'un patinet elèctric a Empúriabrava, fa 4 mesos. La família recorrerà la decisió de l'Audiència de Girona, que li ha retornat el carnet al conductor que el va envestir.

La Generalitat ha intensificat els controls a les explotacions d'aviram arran del segon brot de grip aviar detectat als Aiguamolls de l'Empordà.