Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Santi Vila revela que va votar 'sí' a l'1 d'Octubre, però puntualitza que es tractava d'un "vot tàctic". L'exconseller de la Generalitat de Catalunya considera que el referèndum "era una exhibició d'orgull nacional, d'orgull col·lectiu". "Vam tensar la corda pensant que no es trencaria", reconeix en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, revelant que "mai" ha estat independentista. L'actual president del Cercle d'Infraestructures assegura que "molta gent era processista perquè s'hi guanyava la vida". D'altra banda, considera que ERC ha començat la legislatura amb el propòsit de "falcar-se arran de terra amb el pragmatisme", però "sense renúncies". I avança que està disposat a tornar a la política a Barcelona i reconeix que amb Centrem és amb qui té més afinitat.

Primera nit amb l'oci nocturn obert a Catalunya. Educació avança l'inici del curs escolar al 5 de setembre en infantil i primària. A ESO, Batxillerat i FP començarà el 7 de setembre.

Un anunci que no ha estat consensuat amb la comunitat educativa i que sembla no agradar a ningú. Fi de les mascaretes a l'exterior. La gasolina ja és un 35% més cara que fa un any. Surt a compte recórrer a una benzinera de baix cost?

L'empresa organitzadora del Mobile World Congress, GSMA, preveu entre 40.000 i 60.000 assistents en la seva edició de 2022. Així ho ha afirmat el CEO de GSMA, John Hoffman. Aquesta xifra suposa una millora respecte a l'any passat, però xoca amb els més de 100.000 d'abans de la pandèmia.

  • La gasolina marca un nou màxim històric en escalar fins als 1,56 euros per litre
  • Els transportistes i els repartidors asseguren que no els surten els números
  • L’encariment dels carburants provoca cues a les benzineres low cost

Grans canvis pel que fa al proper curs escolar: començarà una setmana abans. El 5 de setembre, a infantil i primària, i el dia 7, a secundària. Al setembre els alumnes faran jornada intensiva fins a la 1 de la tarda. Educació confirma que les activitats de la tarda no tindran cost per a les famílies.

Primer dia sense mascareta obligatòria a l'aire lliure. I l'oci nocturn reobre aquesta mitjanit amb ganes. N'hi ha que no tornaran a treballar al món de la nit. Cambrers, discjòqueis i ballarins cansats de la inestabilitat han buscat altres feines.

7 exalumnes més de la Salle de Premià de Mar diuen haver patit abusos sexuals. La Salle n'ha informat la Fiscalia perquè es tractaria del mateix religiós que va agredir l'escriptor Alejandro Palomas.

Èxit sense precedents de l'esport català amb la plata de Queralt Castellet als Jocs Olímpics d'hivern. A Pequín, la raider de Sabadell s'ha convertit en la primera subcampiona olímpica d'hivern espanyola sumant la cinquena medalla de la història per a l'equip espanyol.

Barcelona ja té a punt el pla urbanístic d'una nova Superilla a l'Eixample i licitarà properament les obres perquè comencin al juny. Es tracta dels projectes per transformar en eixos verds els carrers Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell, d'una banda, i crear quatre places als encreuaments de Consell de Cent amb Girona, Rocafort, Comte Borrell i Enric Granados, de l'altra. 

Catalunya avança l'inici del curs escolar. Serà el 5 de setembre a infantil i primària, que faran jornada reduïda durant tot el mes. L'anunci arriba per sorpresa. La comunitat educativa i les famílies no n'estaven el cas. Ho veuen precipitat i creuen que no resol els problemes del sistema.  Un gran canvi que arriba el mateix dia que els escolars tornen a jugar al pati sense mascareta. Avui deixa de ser obligatòria a tot l'Estat quan estem a l'aire lliure. L'hem de dur en actes multitudinaris. I es recomana dur-la quan al carrer hi hagi aglomeracions. Després de l'escalada de rècords en el preu de l'electricitat, l'encariment, sense precedents, arriba als carburants. Omplir el dipòsit ja costa més de 80 euros. Èxit sense precedents de l'esport català amb la plata de Queralt Castellet als Jocs Olímpics d'hivern.

Èxit sense precedents de l'esport català amb la plata de Queralt Castellet als Jocs Olímpics d'hivern. A Pequín, la raider de Sabadell s'ha convertit en la primera subcampiona olímpica d'hivern espanyola sumant la cinquena medalla de la història per a l'equip espanyol. La seva família ha estat desperta tota la nit per celebrar la fita. 

Després de l'escalada de rècords en el preu de l'electricitat, l'encariment, sense precedents, arriba als carburants. Omplir el dipòsit ja costa més de 80 euros.

La tendència a l'alça es manté també amb el dièsel. El litre supera l'euro amb 44 i el mateix dipòsit costa prop de 80 euros. Iguala el rècord històric del setembre de fa 10 anys.

Els transportistes, repartidors i altres professionals que necessiten el vehicle per treballar tenen un sobrecost. Segons la patronal del sector representa una despesa anual de dos mil milions d'euros que han d'assumir els cent mil transportistes que hi ha a Espanya. Un increment que actualment, diuen, no estan afegint a la factura final del servei.

Fa unes setmanes, l'escriptor Alejandro Palomas va fer públic haver patit abusos sexuals durant la seva infància a l'escola La Salle de Premià de Mar. Ara han estat 7 els exalumnes de la congregació que han denunciat haver estat víctimes d'abusos pel mateix docent durant els anys 70 i 80.

El proper curs escolar començarà abans: el 5 de setembre per als cicles d'infantil i primària i el dia 7 per a l'ESO, el batxillerat i l'FP. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès i el conseller d'Educació Josep González Cambray.

Durant el setembre hi haurà jornada reduïda de 9 h a 13 h per evitar les hores de calor a infantil i primària. Hi haurà un dia més de vacances de Nadal, començaran el 21 de desembre, i un dia extra de lliure disposició (es passarà de tres a quatre dies).

  • Les discoteques podran tornar a apujar la persiana amb el 100% d'aforament i sense limitacions horàries
  • La reobertura coincideix amb la retirada de l'obligació de dur mascareta en exterior i als patis de les escoles
  • La FECASARM reclama que no es criminalitzi al sector si hi ha una "eufòria excessiva" aquest cap de setmana