Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mireia Vehí defensa que "no s'està notant gaire" que la CUP sigui el soci prioritari del Govern, com assegura l'executiu. La diputada cupaire al Congrés veu "interessant" mantenir la qüestió de confiança al president Pere Aragonès per fiscalitzar la legislatura. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, reconeix que es van oferir a presidir el Parlament per resoldre el cas Juvillà i que la seva opció era "aferrar-nos al reglament", per no posar en risc als funcionaris. Veu "inconsistent" la proposta filtrada de Junts per Catalunya per resoldre aquest afer. Explica que van insistir amb el referèndum a la reunió amb Aragonès: "La desobediència màgica no està funcionant. I la taula tampoc està tenint recorregut". Reconeix que els JJOO d'hivern són un "element fort de discrepància" i que respectaran el resultat d'una consulta "si es consulta a tot el territori". Celebra la pujada de l'SMI,  però creu que "no és suficient". I defensa aprovar una llei catalana d'habitatge que sigui "ambiciosa"

La CUP reclama un gir a l’esquerra de les polítiques socials i econòmiques. Assegura que ara hi ha una “sociovergència republicana”. Entrevista amb l'exvicepresident de la Generalitat, Josep Costa. Afirma que creu que les coses "s'haurien pogut fer d'una altra manera". El 68% de la població catalana està a favor que la vacunació sigui obligatòria. I un 76% defensa el nou model d'immersió lingüística.

L'Ajuntament de Barcleona i Xnet han presentat aquest dimecres el primer prototip de plataforma educativa de codi obert i auditable que integra diferents eines digitals per a l'educació. El nou entorn virtual, anomenat DD, ha estat desenvolupat per la plataforma activista pels drets digitals, el Consistori i el Consorci d'Educació de Barcelona.

La Moncloa i els sindicats acorden apujar 35 euros el salari mínim fins als 1.000 euros al mes. Serà de 14 pagues i s'aplicarà, de manera retroactiva, des de l'1 de gener. La patronal s'ha despenjat del pacte per considerar-la "inassumible" en l'actual context.

Catalunya supera les 26.000 defuncions per l'epidèmia en menys de dos anys. És el devastador rastre de la covid, que es va acarnissar amb les residències en la primera onada. Avui hem sabut que la Fiscalia ha denunciat un geriàtric de Palau Solità i Plegamans per la mort d'una cinquantena d'avis.

Reduir la sinistralitat a les carreteres catalanes. És una de les prioritats del departament d'Interior. Només des de principis d'any hi ha mort 13 persones. Acompanyem la divisió de Trànsit dels Mossos en una jornada de feina.

Queralt Castellet, classificada per la final de half pipe dels Jocs d'Hivern de Pequín. La rider de Sabadell ha passat amb la quarta puntuació i la propera matinada lluitarà per les medalles. Aquests són els cinquens jocs de Castellet i l'opció més clara de podi de la delegació espanyola.

Moncloa i els sindicats acorden apujar 35 euros el salari mínim fins als 1.000 euros al mes. Serà de 14 pagues i s'aplicarà, de manera retroactiva, des de l'1 de gener. La patronal s'ha despenjat del pacte per considerar-la "inassumible" en l'actual context. Catalunya supera les 26.000 defuncions per la pandèmia en menys de dos anys. És el devastador rastre de la covid, que es va acarnissar amb les residències en la primera onada. La Fiscalia ha denunciat un geriàtric de Palau Solità i Plegamans per la mort d'una cinquantena d'avis. Reduir la sinistralitat a les carreteres catalanes. És una de les prioritats del departament d'Interior. Perquè només des de principis d'any, 13 persones hi han mort. Acompanyem la divisió de Trànsit dels Mossos en una jornada de feina. La reconstrucció dels accidents greus i amb morts es fa com si fos la d'un crim. Queralt Castellet, classificada per la final de half pipe dels jocs d'hivern de Pequín. La rider de Sabadell ha passat amb la quarta puntuació i la propera matinada lluitarà per les medalles. Aquests són els cinquens jocs de Castellet i l'opció més clara de podi de la delegació espanyola.

Des de la reforma del Codi Penal, l’any 2019, les penes per delictes comesos en accidents de trànsit són més dures, en alguns casos s'investiguen com si fossin un crim. Els Mossos d’esquadra obren anualment unes 20 diligències per omissió del deure de socors i una seixantena més per abandonament del lloc de l'accident. Delictes que podrien suposar fins a quatre anys de presó cadascun. Un equip de l’informatiu ha acompanyat a la divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra per veure com actuen.

La Moncloa tira pel dret i apuja el salari mínim interprofessional fins als 1.000 euros, 35 més que ara. La mesura, que beneficiarà uns dos milions de treballadors a tot l’Estat, no ha estat consensuat amb la patronal. La CEOE ho considera “inassumible” i fora de tota “lògica econòmica”. A Catalunya, també ho ha rebutjat Foment del Treball. En canvi, Pimec adverteix que el Govern haurà de ser “corresponsable” amb “dotacions pressupostàries” per frenar el seu impacte sobre la competitivitat.

Jaume Alonso-Cuevillas defensa que "sense la col·laboració dels funcionaris, no es pot desobeir". El diputat de Junts per Catalunya expressa els seus dubtes sobre si desobeir en el cas Juvillà hauria aportat un rèdit polític: destaca que cal més que la voluntat política per de"No sé si hauria lliurat aquesta batalla". En una entrevista amb Gemma NIerga al Cafè d'idees, assegura que ERC es va posar "de perfil" davant la seva proposta. L'advocat demana garanties a l'hora de desobeir: "Tinc por que t'estan empenyent a desobeir i no et seguiran. T'has immolat per res". Cuevillas assegura que s'han vist "constants escenes de pànic" entre els funcionaris del Parlament arran del cas Juvillà. D'altra banda, veu "evident" que hauran d'anar a una confrontació amb l'Estat i que "tindrà costos", i que cal una "desobediència col·lectiva". Però no veu el sentit a la proposta de la CUP d'un nou referèndum, ja que creu que és "descafeïnar l'1O" i que "hi ha risc a un resultat pitjor". I defensa canviar l'article 25.4 del reglament del Parlament: "És contrari a la presumpció d'innocència".

El Govern acaba amb l'obligació de les mascaretes als patis i treballa per eliminar-la també a l'interior de les escoles. Entrevista al pediatre, Pepe Serrano. Educació ja ha comunicat al TSJC que ha rebut la sentència que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà. La CUP trenca el silenci després de la retirada de l'escó a Pau Juvillà.

La Cup trenca finalment el silenci, buscat, després de la retirada de l’escó a Pau Juvillà. La diputada dels anticapitalistes, Eulàlia Reguant, admet que “potser calen més explicacions” de com es va procedir, però evita entrar “en el debat de si Borràs ha de dimitir”. El que de moment, queda clar es que de moment el seient de la vacant de Juvillà seguirà buit, almenys fins que el Tribunal Suprem no es pronunciï sobre les cautelars.

  • L'Associació de Promotors de Catalunya atribueix l'increment al fet que hi ha hagut una "reactivació" de l'obra nova arreu del territori
  • El preu més elevat es registra a Barcelona ciutat, amb 7.159 euros per metre quadrat
  • S'ha doblat el nombre de llars unifamiliars

Aquest dijous podrem dir adeu a la mascareta al pati de l'escola. Serà el dia que també deixarà de ser obligatòria a la resta d'espais exteriors. En paral·lel, les autoritats estudien reduir encara més les quarantenes. Ara, els contagiats s'han d'aïllar 7 dies.

L'autor confés de la mort de la seva exparella, a cops de destral, l'any 2018 a Terrassa nega que fos premeditat. Al judici, diu que va tenir por i que per això la va enterrar al jardí de casa. Les acusacions, però, hi veuen assassinat amb acarnissament i traïdoria demanen fins a 25 anys de presó.

Les Maruja Limón presenten 'Vidas', el seu nou disc, gravat en directe. És el tercer en els 4 anys que porten dins del panorama musical. Amb missatges clars, reivindicatius i fusió d'estils. De seguida les sentim.

Ferran Reverter deixa el càrrec de director executiu del Barça. El club n'ha comunicat aquest matí la dimissió al·legant motius personals tot i que la disconformitat de Reverter amb l'acord de patrocini amb Spotify en seria el principal motiu.